Flexkom Kazanç Planı

12.07.2011 01:26

FlexKom ile Umutlarınızı Yeşertin, Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürün! 

TANIMLAMALAR

“FlexKom” kazanç planı ‘’aktif’’ Distribütörlere kendi alımları ve kendi sponsorluklarındaki grubun alımları ve satışları için, aylık primler ve diğer aksiyonlari alması imkanını vermektedir.Kazanç planı ve FlexKom‘un teşvik programları, çok katlı pazarlama kuruluş ilkelerini göstermek amacı ile düzenlenmiştir. Buna kullanılacak miktarda ürünlerin satın alınması ve sponsorluk Franchise da dahildir.

Kazanç planının temel unsuru Flexkom Kazanç planıdır. Bu plan ile Distribütörler, kendi dönemlik tüketim ürünleri, satışları ve kendi sponsorlukları altındaki grup tarafından yapılan alımlar için prim almaktadır.

Bu bildiride ‘Distribütör’ veya ‘Müşteri’ ,bir Distribütörlük veya Müşteri kayıt formu doldurmus olan kişi anlamına gelecektir. Distribütör veya Müşteri Kayıt formunu Online doldurmamis ve ID numarası almamış kişiler FlexKom‘dan alışveriş yapamazlar.

FlexKom Distribütörlüğü, Ömür boyu sürer. Şirket İlkeleri dahilinde çalışıldığı sürece bu sözleşme Distribütörün haklarını Ömür boyu korur.

FlexKom sözleşmesini yenilemek için herhangi bir işlem yapılmasına ve ücret ödenmesine gerek yoktur.

Primlerin hesaplanmasında esas alınacak ciro, KDV hariç üzerinden hesaplanacaktır.

Aktiflik kuralı alt grup bütün Bonuslarin primlerinin hak edilebilmesi için yapılması gereken bir yükümlülüktür.

Aktiflik kuralını yerine getirmeyen Distribütörler o ay için,gruplarından doğan primi hak edemezler.Alınamayan bu primler aktifliklerini yapan üstteki Distribütörlere, pazarlama planı dahilindeki kurallarla dağıtılır.İlk başlangıç ayı tüm distribütörler için “Balayı” olup, bu ay için aktiflik şartı aranmayacaktır.



AKTİFLİK

President`s Team Posisyondan itibaren Direkt-Fark Bonusu ve Jenerasyon Bonusu icin Aktivlik sartlari kalkiyor!!! President`s Team artik ömür Boyu Pasif gelir elde ediyor. 

BAŞLANGIÇ 



MÜŞTERİ OLMAK 

18 yaşını doldurmuş kişiler www.FlexKom.com alışveriş sitesine ÜCRETSİZ dahil olabilirler.

Müşteriler bir adet müşteri kayıt formunu doldurduktan sonra “Müşteri’’ olarak sisteme girebilir. Müşteriler sadece ürün satın alabilirler. Organizasyon kuramazlar. Müşteri kategorisindeki kişilerin kazanç planında yükselme şansı yoktur. Müşteriler, pazarlama planının kariyer yapma kısmının dışında oldukları için prim kazanamazlar.



DİSTRİBÜTÖR OLMAK

18 yaşını doldurmuş kişiler www.FlexKom.org Distribütör sitesindeki kayıt formunu doldurarak ve FlexKom’un belirlemiş olduğu paketlerden herhangi birini seçip ödemesini gerçekleştirerek dahil olabilirler. “Distribütör” olarak şirket bünyesine dâhil olan kişiler, “Distribütör” olarak satis planına girmek için, katılım tarihleri her ne olursa olsun “Bir adet FlexKom Starter Kitini’’ 99 TL lik kişisel Backoffice Lisansını, Online alımını şirketten yapmak zorundadırlar. 

www.FlexKom.org Backoffice’ìn içinde FlexKom sistemini bir iş olarak gören kişiler için gerekli tüm dökümanlar ve bilgiler mevcuttur. Bu yüzden FlexKom ile çalışacak kişilerin bu kiti alması zorunludur.

Franchise Bayi Lisansi. Kazanç planinda kariyer yapmak icin Distribütör ,Team Member Pozisyonuna ulaşmasi gerekmektedir. Distribütör’ün Team Member Pozisyonuna gelmesi için,FlexKom’un belirlemiş olduğu paketlerden alması şarttır.Belirlenmiş paketlerden hangisini alırsa (Bronz, Gümüş veya Altın Paket), Distribütör Team Member Pozisyonuna yükselmiş olacaktır ve kazanç planina göre artık alt Distribütörlerden (TM) ve onlarin Müşterilerinin cirosundan ve TM’lerin cirosundan kazanç planına göre gelir elde edecektir.

BD ( Starter Kit) Business Distribütör sayısız müşteri kurabilir (%5) ve sayısız Distribütör (BD-TM) kurabilir fakat cirolarından para kazanamaz. TM Bayi Lisansını aldıktan sonra o andan itibaren gurup cirolarından Prim hakkı kazanır. Team Member Franchise Bayileri, Paket seçimine göre kişisel Müşterilerinden (Bronz %10,Gümüş %15,Altın %20)ve alt gurubundan Kazanç planına göre Prim kazanır.



STARTER KİT VE PAKET ÖDEME SÜRELERİ 

Üyelikten sonra 14 gün içinde paket bedelleri ödenmediyse bu Distribütörler sistemden silinir ve bütün oluşturduğu müşterilerinden ve ekibindeki cirolardan prim alamaz. Bu kazancı ve oluşturduğu Distribütör ve Müşteriler aktif olan üst sponsoruna devredilir.

ÖZEL AKSİYONLAR

Flexkom özel Aksiyonlar kazanç planı dışı geçerlidir ve bunlar Kazanç Planı haricinde ödenir. Özel Aksiyonlar www.flexKom.org da açıklanır ve mail ile tüm distribütörlere gönderilir.

Örnek Aksiyonlar

 CASH BONUS

 POWER BONUS
 TC BONUS 

SİPARİŞ VERME 

Sipariş verecek müşteriler ve Distribütörler,web sitesinden www.flexkom.com yolu ile sipariş verebilirler.

Sipariş bedelleri Kredi Kartı veya Banka Havalesi ile ödenebilir.

Başka bir kişinin yazılı onayı olmadan Kredi Kartını kullanmak yasalara uygun olmadığı için yasaktır. Bu durumda kredi kartı sahibinin, onay yazısı ve kimlik fotokopisi ile bir dilekçe yazıp durumu FlexKom’a bildirmelidir.



KAZANÇ PLANINDA KARİYER YAPMA KURALLARI

Bir Distribütör ve TM Franchise Bayi herhangi bir kariyer seviyesini elde ettikten sonra o düzeyde kalması için başka bir şart bulunmamaktadır. FlexKom ‘da “KARİYERDEN DÜŞMEK” yoktur.

FlexKom,Aktiflik olarak her ayın başlangıç ve bitiş tarihlerini belirler ve ilan eder.Kazanç planında yükselme için herhangi bir süre yoktur.Distribütörler grubu ile birlikte toplam TM ve Kariyer çıkışına göre aynı anda kariyer atlayacaklardır.Kariyer atlama durumunda olan kişiler bir üst kariyeri yakaladığı anda bu kariyere sahip olur ve yeni prim yüzdelerinden kazanç elde etmeye anında başlar.



FlexKom satışları TÜRK LİRASI bazında yapar ve FlexKom’da tüm kazanç planı TÜRK LİRASI üzerinden yürür.

Distribütörler performanslarına göre bir ayın içinde limitsiz şekilde kariyer atlayabilirler.

Kazanç planında TM düzeyine yükselmiş bulunan Distribütörlerin, FlexKom kurallarını bilmeleri,hüküm ve şartlarına uygun hareket etmeleri gerekmektedir.

PRİM PLANI VE TEŞVİKLER

Müşteri’ler kazanç planından prim alamazlar.

Prim dağılımı,yapılan alışverişlerin KDV hariç tutarları üzerinden hesaplanacaktır.FlexKom Starter Kit satışlarından Distribütörler’e prim dağıtımı yapılmayacaktır.

FlexKom Distribütörler ve TM Franchise Bayi’ler aynı ay içinde ve geçmişte yaptığı kişisel müşteri bedelleri üzerinden,sponsorluğunu yaptığı müşterilerin alımları üzerinden,aktiflik yükümlülüğünü yerine getirmemiş bile olsalar,bu aktiviteler KİŞİSEL AKTİVİTE olduğu için yapılan ciroları üzerinden prim kazanırlar.

           BD = %5
   TM BRONZ PAKET = % 10
   TM GÜMÜŞ PAKET = % 15
   TM ALTIN PAKET = % 20

Direk ve fark bonusu için aktiflik yapmanız gerekmiyor. TM Paketlerden ve müşteri alışverişlerinden primlerinizi alırsınız.

DİREK (İLK KAYIT KAZANCI) VE FARK BONUSU

Bir Distribütör’ün hangi seviyede olursa olsun (Team Member`den itibaren) direk ve fark bonusuna “Aktif’’olması için aynı ayın içinde kişisel Online ürün alımlarının 100 TL + KDV ciro olması gerekir.

Jenerasyon Bonusu,(Sales Manager’den itibaren)

Bir Distribütör’ün SM seviyesin’den itibaren Jenerasyon bonusa hak kazanır.Jenerasyon Bonusuna “Aktif’’olması için, aynı ay içinde 1 (Bir) adet yeni Team Member (paketi ödenmiş) ve TM seviyesine ulaşmış direk distribütör kaydetmiş olması gerekir.

Office ve Bayi Bonusu, Sales Manager (SM)

Bir Distribütör’ün SM seviyesin’den itibaren Office ve Bayi Bonusu almaya (1000.TL’ye) hak kazanır.Office ve Bayi Bonusuna “Aktif’’olması için, aynı ay içinde minimum 3 TM Hattın`dan 2.000 TL hat başına, Toplam 3 Hat`dan, 6.000 TL ciro yapması gerekiyor. Bu Ciro TM Franchise lisanslardan oluşması gerekiyor.Office ve Bayi Bonusunu hak eden Distribütör , direk ve Fark bonus Aktif`liği de gerekiyor.

Office ve Bayi Bonusu, Sales Director (SD)

Bir Distribütör’ün SD seviyesin’den itibaren Office ve Bayi Bonusu almaya (2000.- TL’ye) hak kazanır. Office ve Bayi Bonusuna “Aktif’’olması için,aynı ay içinde minimum 3 TM Hattın`dan 3.000 TL hat başına, Toplam 3 Hat’dan, 9.000 TL ciro yapması gerekiyor.Bu Ciro TM Franchise lisanslardan oluşması gerekiyor.Office ve Bayi Bonusunu hak eden Distribütör ,direk ve Fark bonus Aktif’liği de gerekiyor.

Office ve Bayi Bonusu, National Director (ND)

Bir Distribütör’ün ND seviyesin’den itibaren Office ve Bayi Bonusu almaya (5000 TL’ye)hak kazanır.Office ve Bayi Bonusuna “Aktif’’olması için,aynı ay içinde minimum 5 TM Hattin`dan 5.000 TL hat başına, Toplam 5 Hat`dan, 25.000 TL ciro yapması gerekiyor. Bu Ciro TM Franchise Lisanslardan oluşması gerekiyor.Office ve Bayi Bonusunu hak eden Distribütör , direk ve Fark bonus Aktif’liği de gerekiyor.

Office ve Bayi Bonusu, President`s Team (PT)

Bir Distribütör’ün PT seviyesin’den itibaren Office ve Bayi Bonusu almaya (10.000 TL’ye) hak kazanır.Office ve Bayi Bonusuna “Aktif’’olması için,ay içinde minimum 5 TM Hattin`dan 10.000 TL hat başına, Toplam 5 Hat`dan, 50.000 TL ciro yapması gerekiyor.Bu Ciro TM Franchise lisanslardan oluşması gerekiyor. Office ve Bayi Bonusunu hak eden Distribütör , direk/fark ve Jenerasyon bonusun Aktif’liği de gerekiyor.

Türkiye Bonusu (Sales Director`dan itibaren)

Office ve Bayi Bonusunu kazanan Distribütörlere dağıtılacaktır. Türkiye’nin Genel Cirosundan SD,ND ve PT`den itibaren hak eden Distrübütörlere, belirli bir dağıtım ile yıl sonunda verilecek. Bu dağıtım opsiyonları Lider Toplantısında belirlenecek ve bütün Distribütörlere aktarılacaktır. Basılı ve görsel malzemeler aktifliğe dahil değildir. Aktiflik kuralı alt grup bütün Bonusların primlerinin hak edilebilmesi için yapılması gereken bir yükümlülüktür. Aktiflik kuralını yerine getirmeyen Distribütörler o ay için,gruplarından doğan primi hak edemezler.Alınamayan bu primler aktifliklerini yapan üstteki Distribütörlere, kazanç planı dahilindeki kurallara göre dağıtılır.

KAZANÇ PLANI KISMINDA KARİYER SEVİYELERİ ve ÖZEL ŞARTLAR

Kariyer sistemindeki üst Pozisyonlara çıkabilmesi için gerekli olan Team Member ve Organizasyonunda oluşmuş pozisyonların ve gurupların olması gereken şekli;

  Team Member (TM) = Bronz, Gümüş veya Altın Paket.

  Marketing Manager (MM) = 3 TM Hattı 

  Sales Manager (SM) = 3 MM Hattı 

  Sales Director (SD) = 3 SM Hattı 

  National Director (ND) = 5 SD Hattı 

  Presidents Team (PT) = 5 ND Hattı



Müşteri alışverişlerden % dağılımı

Distribütörler www.flexkom.com alışveriş sitesinden Müşterilerin Link vasıtasıyla yapmış olduğu alışverişlerden % kazançlarının dağılımı, ürünlere göre değişkenlik gösterir.Bu dağılımı Distribütörlerimiz www.FlexKom.com adresinden Üye girişi yaptıktan sonra ürünlerin % dağılımın’dan görebilecekler.FlexKom ürünlerin % lik oranlarını haber vermeksizin değiştirebilir.

Ürün Primleri: FlexKom piyasada rekabetçi olabilmek için fiyat belirlerken, piyasa fiyatlarını dikkate alır.Bu yüzden bazı ürünlerin karlılıkları farklı olabilmektedir.Primler hesaplanırken , karlılığa göre ayarlama yapılır.Her ürünün Prim % liği önceden www.flexkom.com adresinde ilan edilir.Müşterilere verilen % lik payı(CASHBACK),ayni zamanda Kariyer sistemine göre dağılıma geçer!!!

 

PRİM DAĞILIM ÖRNEĞİ;

Müşteri 1000 TL. + KDV alışveriş yapıyor.

Dağılım %10 ise = 100 TL dağılıma geçer.

Dağılım % 50 si Müşteriye CASH BACK olarak gider

% 50 si Distribütörlere kazanç planına uygun biçimde dağıtılır.

Örneğe göre ;

% 5 Müşteriye gider = 50 TL.

% 5 Kariyer sistemine göre hak eden distribütörlere dağıtılır = 50 TL.

Satılan tüm ürünlerin primleri KDV hariç fiyatı üzerinden hesaplanır ve dağıtımı bu kurala göre yapılır.

FARK BONUSU

Yeni TM Distribütörler, kendi girişinden Prim alamaz, Paket seçimine göre Sponsoru bu paketten prim hak eder.

FlexKom Direk (ilk kayıt kazancı ) ve Fark Bonusu, sizin Distribütörlerin seviyesine gelene kadar olan kariyer seviyelerinde,sponsorluğunu yaptığınız bir kişi, sizinle aynı seviyeye sahipse bu kişi ve grubundan Direk (ilk kayıt kazancı hariç) ve Fark primi kazanılamaz. Diğer taraftan bu kişi ve grubunun cirosu sizin cironuza Ofis-Bayi Bonusu ve Türkiye Bonusuna eklenmeye devam eder.

FlexKom’da Ofis ve Bayi Bonusu, Türkiye Bonusu teşvik programları ve kar paylaşımı programlarının birincil ve ortak şartı sisteme kayıt olduğunuz ay hariç teşvik programının verildiği dönem dahil olmak üzere aylık aktiflik şartının yerine getirilmiş olmasıdır.

Jenerasyon Bonusu:

Bir Distribütör’ün Sales Manager (SM) seviyesin’den itibaren Jenerasyon bonusa hak kazanır.Jenerasyon Bonusuna “Aktif’’olması için, aynı ay içinde 1 (Bir) adet yeni Team Member (paketi ödenmiş) ve TM seviyesine ulaşmış direk distribütör kaydetmiş olması gerekir.

*Birinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %1, 

*İkinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %2 olmak üzere bağlı distribütör ve müşterilerin hem alışverişlerinden hemde lisans paketi alımlarından ödeme yapılır.

FlexKom Sales Directorler,

*Birinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %1,

*İkinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %2,

*Üçüncü sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %3 olmak üzere bağlı distribütör ve müşterilerin hem alışverişlerinden hemde lisans paketi alımlarından ödeme yapılır.

FlexKom National Director,

*Birinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %1,

*İkinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %2,

*Üçüncü sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %3,

*Dördüncü sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %4 olmak üzere bağlı distribütör ve müşterilerin hem alışverişlerinden hemde lisans paketi alımlarından ödeme yapılır.

FlexKom President`s Team,

*Birinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %1,

*İkinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %2,

*Üçüncü sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %3,

*Dördüncü sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %4,

*Besinci sıra FlexKom Distribütörlerden ve TM`lerden grup hacimleri üzerinden %5 olmak üzere bağlı distribütör ve müşterilerin hem alışverişlerinden hemde lisans paketi alımlarından ödeme yapılır.



Son bölüm Devamını oku...


İnternet Kazançları